Tuus Over Ons Bouw proces Foto's Links
   
Over Ons
 
           

 

 

 

      

Sinds 1988 bouwt Wee A carnavalswagens onder deze naam. De naam is Zeeuws en betekent "weer al". Zij is als scherts naam ontstaan in 1988 toen we voor het eerst meededen met een brandweerwagen. We hadden toen het idee om ieder jaar met dezelfde wagen me te doen. Dat hebben we maar 4 jaar volgehouden. 

Al vanaf 1982 deden er leden van Wee A zelfstandig mee in diverse groepen.  Maar in 1987 ontstaat een bouwclub met broers Theo en André de Baar, André Hoondert en Peter van Dijk. Zij doen mee als "de terugkeer van de Vuillakken" note 1.   In 1988 keren zij versterkt met Richard Joosen en voor het eerst onder de naam Wee A. In 1990 komt Ronald Joosen, ja de broer van, er bij. Na diverse successen in de B categorie besluit men in 1992 mee te gaan doen in de A categorie en niet zonder succes, gelijk met stip op de 3e plaats.

In 1993 verschijnt Ronnie van 't Westeinde als voorloper voor de wagen. Maar ook hij heeft al snel de smaak te pakken en zal in 1994 mee bouwen wat gelijk resulteert in de eerste plaats in de A categorie. In 1995 worden de plannen zo groot dat Jeroen Boogert zich als voorloper aandient en zich in 1997 als bouwer bij Wee A voegt. Inmiddels doen partners en kinderen al een aantal jaren mee met de optocht. Daarnaast kunnen we rekenen op een aantal inspringers als er iemand ziek is of als uitvoering extra handjes vraagt.

Na meer dan 22x eerst te zijn geworden in Paerehat en 't Kraaienist is de insteek veranderd in dat meedoen belangrijker is dan winnen. Het is tenslotte carnaval.

Wee A wordt fysieke, mentale en financieel ondersteunt door onze gezinnen, onze ouders en Spek mie Stroop.

 

 

 
 

Copyright (c) 2012 Wee A. All rights reserved.

    info@weea.nl