Tuus Over ons Over Ons Foto´s Links
 
Ut  Bouwproces
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wee A bouwt wagens van papier-maché.  Dit betekent dat er op een frame van PVC pijp en aardbeiennet papier met behangplaksel wordt gelegd. Het frame van PVC pijp wordt onderling verbonden door spaanplaatschroeven.

Eind november wordt gestart met het maken van een houten en ijzeren frames met daarin de technieken voor de bewegingen en de ruwe vorm. Hierna worden de frames verder uitgewerkt door detail aan te maken PVCpijpen frames. Deze frames worden strak overspannen met aardbeiennet. Het net moet zo strak staan dat er gitaar op kan worden gespeeld. Moeilijk bereikbare plaatsen en verticale vlakken worden voorzien van dun karton.

Na het netten kan het plakken beginnen, meestal 3 a 4 weken voor de optocht. Het plakken gebeurd met speciale Bison extra zwaar behangplaksel vermengd met waterverdunbare houtlijm.

Zo'n twee weken voor de optocht wordt begonnen met schilderen. Eerst een deklaag van latex en daarna hoogglanslak. Na het aflakken worden de details opgezet met de Airbrush  en de penseel.  Het geheel wordt aangekleed met diverse accessoires zoals plastic planten en dieren.

Maandag na de optocht wordt het geheel afgebroken en tegen dinsdag is er geen spoor meer van enige activiteit te bekennen. En ligt de hele bouwploeg Wee A om 20:00 in bed.

Benodigdheden: 1000 meter PVC pijp, 25 liter behangplaksel, 2750 schroeven, 10 pakken Wit A4 papier, 43 kratten bier en een zeer gemotiveerde ploeg.

 

 

 
 

Copyright (c) 2012 Wee A. All rights reserved.

    info@weea.nl